آشنایی با بهترین غذاهای چینی
غذاهای چینی با طعم های متنوع و سبک های آشپزی متفاوت، یکی از خاص ترین غذاهای جهان هستند.
بنر تورهای نوروزی ایوار
هر منطقه در چین با توجه به فرهنگ، آبوهوا و محصولات محلی خود، غذاهایی منحصربهفرد دارد. از غذای سبک و طعمدار در جنوب گرفته تا غذاهای تند و پر ادویه در غرب، غذاهای چینی همیشه ترکیبی از رنگ، عطر و طعم هستند. مواد اولیه متنوع مانند برنج، نودل، سبزیجات تازه، گوشتها و ادویههای گوناگون در آشپزی چینی استفاده میشود و بر اهمیت تعادل میان طعمها و ارائه زیبا تأکید دارد. با وجود تنوع بسیار زیاد غذاهای چینی، انتخاب بهترینهای آنها کار دشواری است. اما داشتن یک فهرست از غذاهای اصلی چینی میتواند به شما کمک کند تا در سفر به چین، بهترین طعمها را تجربه کنید. در ادامه، برخی از بهترین غذاهای چینی معرفی شده است.
لیستی بهترین غذاهای چینی
پکینگ داک
سوپ رشته فرنگی با خون اردک
ماهی بخارپز
نودل دان دان
سر ماهی بخارپز شده با فلفل قرمز خرد شده
غاز کبابی
ماهی سرد و خرچنگ سرد چائوژو
نودل های پل عبوری
مرغ کونگ پائو
دامپلینگ ها
مرغ و برنج وِنچانگ
ماپو توفو
برنج سرخ شده
کِرپ و نان برشته چینی
شیائولونگ باو
نودل برنجی چن کن
سوپ ترش و تند
دیم سام
شوئی ژو
رو جیامو
سوپ گیاهی کانتونی
سوسیس های خشک شده چینی
کونجی
کوفته های گاو چائوژو
توپ های برنجی شیرین
۱. پکینگ داک
با اولین گاز از این تپهی کوچکِ خوشمزه که از پوستهای ترد، گوشت آبدار، تربچه، خیار، پیازچه و سس لوبیای شیرین تشکیل شده و در یک پنکیک نازک پیچیده شده است، خواهید فهمید چرا پکینگ داک (Peking Duck) قرنهاست شکمها را – بهویژه شکم امپراتوران باستانی چین – شیفتهی خود کرده است. گفته میشود این مرغ بریانی بیش از ۱۵۰۰ سال پیش در نانجینگ (Nanjing) به وجود آمد، درست در زمانی که این شهر مرکز حکومتهای امپراتوری چین بود. زمانی که پایتخت در قرن پانزدهم به پکن (Beijing) منتقل شد، خانوادههای امپراتوری، دستورهای پخت جوجه بریانی و سرآشپزها را با خود به این شهر آوردند. در آنجا، شیوهی فعلی تهیه این خوراک جوجه، که در پنکیک نازک پیچیده شده، اختراع و سپس در سرتاسر جهان محبوب شد.
پکینگ داک
۲. سوپ رشته فرنگی با خون اردک
بسیاری از ساکنان نانجینگ (Nanjing) معتقدند که این شهر، پایتخت واقعی اردک در چین است. عشق این شهر به اردک در تنوع غذاهای اردکی آن بهوضوح دیده میشود؛ از اردک شور گرفته تا کوفتههای اردکی و نانهایی که با چربی اردک پخته میشوند. اما هیچ غذایی به اندازه یک کاسه ارزان قیمت سوپ رشته فرنگی با خون اردک (Vermicelli With Duck Blood)، دل دوستداران اردک را نمیرباید. این غذای خیابانی که با آبگوشت استخوان اردک، لختههای خون اردک و تکههایی از دل و سنگدان اردک تهیه میشود، از تمام قسمتهای آن استفاده کرده و طعمهای بسیار قوی و لذیذی را به ارمغان میآورد.
سوپ رشته فرنگی با خون اردک
۳. ماهی بخارپز
بخارپز کردن ماهی، روشی بسیار ساده و در عین حال ظریف برای پخت ماهی است. اما برای این که ماهی بخارپز شما طعم و بافت دلپذیری داشته باشد، باید به زمان پخت آن توجه ویژهای کنید. مدت زمان بخارپز کردن ماهی به نوع و اندازه آن و همچنین قدرت شعله گاز شما بستگی دارد. اگر ماهی را کمتر از زمان لازم بخارپز کنید، گوشت آن به استخوان میچسبد و اگر بیش از حد بپزید، گوشت سفت و خشک میشود. ماهی بخارپز (Steamed Fish) معمولاً با سس سویای شیرین و پیازچه سرو میشود که طعم بسیار دلپذیری به آن میدهد.
ماهی بخارپز
۴. نودل دان دان
نودل دان دان (Dan Dan Noodles)، این غذای خیابانی محبوب چینی، چنان طعم دلنشینی دارد که تقریباً غیرممکن است کسی از آن دل بکند. اما سؤال اینجاست که کدام نوع از این نودل افسانهای، دل شما را میبرد؟ نام دان دان از روش سنتی فروش این نودل گرفته شده است. بیش از صد سال پیش، فروشندگان سیار، این نودل خوشمزه را روی میلهای چوبی (Dan Dan) حمل میکردند و در خیابانها میفروختند. طرز تهیه این خوراکی مشهور سیچوان (Sichuan) روشهای مختلفی دارد. برخی معتقدند نودل دان دان باید بهصورت خشک سرو شود؛ یعنی نودلها با مخلوطی از گوشت چرخکرده، پیازچه خردشده، ادویههای خوشعطر، بادامزمینی خردشده و سسهای مختلف ترکیب شوند. برخی دیگر اما طرفدار نودل دان دان آبکی هستند و ترجیح میدهند نودلها در یک آبگوشت تند و خوشطعم شناور باشند. البته مواد تشکیلدهنده در هر دو روش تقریباً یکسان است؛ تقریباً همه بر سر یک چیز اتفاق نظر دارند، که بهترین نودل دان دان، نودلی است که با رو سائوزی (Rou Saozi) تزیین شده باشد. رو سائوزی تکههای کوچک گوشت است که در روغن تفت داده میشود تا طلایی و ترد شود. این تکههای خوشمزه، طعم نودل را دو چندان میکنند.
نودل دان دان
۵. سر ماهی بخارپز شده با فلفل قرمز خرد شده
غذاهای استان کوهستانی و محصور در خشکی هونان (Hunan)، که بهعنوان آشپزی شیانگ (Xiang Cuisine) نیز شناخته میشود، معمولاً با مقدار زیادی روغن، نمک و فلفل تند طبخ میشوند. این استان حتی یک ترانه محلی با موضوع فلفل دارد که در آن اعلام میشود: «اگر فلفل نباشد، اصلا غذا به حساب نمیآید. یک ذره فلفل بر یک وعده غذایی لذیذ پیروز میشود». هیچ غذایی بهتر از سر بخارپزشده ماهی با فلفل تند نمکی خردشده (Steamed Fish Head With Chopped Salted Chili) نمایانگر آشپزی هونان نیست. دو جیائو (Duo Jiao) که یک چاشنی اصلی در خانههای هونانی است، با فلفلهای تند خشکشده، خرد میشود و سپس در ظرفی حاوی نمک، زنجبیل، سیر به مدت حداقل یک هفته نگهداری میشود. لایه ضخیم دو جیائو به سر ماهی بخارپز طعم شور و تند فوقالعادهای میدهد. آب باقیمانده از این غذا یک سس خوشمزه برای نودل یا دامپلینگ بعد از خوردن ماهی است.
سر ماهی بخارپز شده با فلفل قرمز خرد شده
۶. غاز کبابی
فقط یک بار غاز کبابی (Roasted Goose) بهسبک کانتونی (Cantonese) را با آن پوست ترد و گوشت آبدارش امتحان کنید؛ هیچ خوراک غاز دیگری به اندازه این غذا شما را راضی نخواهد کرد. زمانی که این غذا را میل میکنید، انگار یک بمب طعم درون دهان شما منفجر میشود. پوستش آنقدر ترد است که با یه گاز خرد میشود و گوشت داخلش آنقدر نرم است که در دهان آب میشود. بعضی از رستورانها برای این که به غاز یک طعم دودی خاص بدهند، از چوبهایی مثل چوب کافور (Camphor Wood) یا چوب لیچی (Lychee Wood) استفاده میکنند.
غاز کبابی
۷. ماهی سرد و خرچنگ سرد چائوژو
سواحل چائوژو (Chaozhou) بهخاطر غذاهای دریایی ساده و بدون زحمت شناخته شده که هدف اصلیشان حفظ و نمایش حداکثری طعم اصلی و لذیذ در مواد اولیه تازه است. یکی از بهترین نمونههای این سبک آشپزی، ماهی سرد یا خرچنگ سرد چائوژو (Chaozhou Cold Fish/Crab) است. برای حفظ طراوت بینظیر این غذاهای دریایی، ماهی و خرچنگ را ابتدا به آرامی با نمک مزهدار و سپس بخارپز میکنند. سپس، آنها را سرد کرده و در دمای اتاق سرو میکنند. ماهی معمولاً در خمیر سویای مخصوص پلینگ (Poling) فرو میرود، در حالی که خرچنگ با سس سیر و سرکه سرو میشود.
ماهی سرد و خرچنگ سرد چائوژو
۸. نودل های پل عبوری
افسانهها میگویند که نودلهای «پل عبوری» (Cross-The-Bridge Rice Noodles) سالها پیش توسط زنی مهربان ابداع شد. همسر او در جزیرهای دورافتاده مشغول تحصیل بود و این زن هر روز از پلی عبور میکرد تا ناهار او را به جزیره برساند. اما چون غذا در طول مسیر سرد میشد، او تصمیم گرفت ابتکاری به خرج دهد: یک قابلمه آب مرغ داغ را بههمراه نودلهای برنج و مواد خام با خود برد. این راهحل هوشمندانه باعث شد که لایه روغنی روی سوپ حرارت آن را حفظ کند. وقتی همسرش آماده خوردن میشد، او تمام مواد را در سوپ داغ میریخت تا پخته شوند. امروزه، بسیاری از رستورانها نسخههای مخصوص خود را از نودلهای پل عبوری، با تنوعی از مواد مختلف، ارائه میدهند.
های پل عبوری
۹. مرغ کونگ پائو
مرغ کونگ پائو (Kung Pao Chicken) یکی از مشهورترین غذاهای چینی در جهان است که با تفت دادن تکههای مرغ همراه با پیازچه، زنجبیل، فلفل هندی، فلفل تند و بادامزمینی سرخشده تهیه میشود. روایتهای مختلفی درباره منشأ این غذا وجود دارد، اما بسیاری معتقدند که الهامگرفته از دینگ باوزنگ (Ding Baozhen)، فرماندار سیچوان در قرن نوزدهم است که به نام مستعار دینگ گونگپائو (Ding Gongbao) نیز شناخته میشد. گفته میشود دینگ به غذایی ترش و شور از استان شاندونگ (Shandong) علاقهمند بود و پس از انتقال به سیچوان، از آشپز خود خواست مقداری فلفل و بادامزمینی محلی به آن اضافه کند.
مرغ کونگ پائو
۱۰. دامپلینگ ها
چه نیازی به سیبزمینی سرخکرده دارید وقتی دامپلینگها (Dumplings) در دسترساند؟ چه بخارپز شوند، چه آبپز و چه سرخ شوند، این لقمههای خوشمزه سرشار از کربوهیدرات، پروتئین و سبزیجات هستند و با هر گاز انرژی لازم را به شما میرسانند. برای تجربهای بهیادماندنی، سرکه و روغن فلفل تند بهترین چاشنیها برای همراهی با این دَمپختهای چینی هستند.
دامپلینگ ها
۱۱. مرغ و برنج وِنچانگ
مرغ و برنج وِنچانگ (Wenchang Chicken Rice) یکی از خوشمزهترین غذاهای آسیایی است که ریشههای جالبی دارد. اگرچه این غذا در مالزی به شهرت رسیده، اما الهامبخش اصلی آن مرغهای بومی جزیره گرمسیری هاینان (Hainan) در چین هستند، که بهخاطر گوشت لطیف و طعم شیرین خود شهرت جهانی دارند. در تهیه این غذا، مرغ را ابتدا آبپز کرده و سپس در هوا خشک میکنند تا پوستش ترد شود. این مرغ خوشمزه معمولاً همراه با برنجی که در چربی مرغ پخته شده و یک کاسه سوپ مرغ سرو میشود. برای تکمیل طعم آن، مردم محلی از سسهای تند و ترش، همراه با خمیر سیر و زنجبیل استفاده میکنند.
مرغ و برنج وِنچانگ
۱۲. ماپو توفو
یک ماپو توفوی (Mapo Tofu) بهیادماندنی باید سرشار از طعمهای تند و فلفلی باشد، بهگونهای که با هر قاشق از آن، تمام این مزهها همزمان در دهانتان طنینانداز شوند. راز این طعمهای پیچیده در استفاده از انواع ادویهها، فلفلها و چیلیهای خاص نهفته است. آشپزان حرفهای بر این باورند که بهترین ماپو توفو باید با فلفل سیچوان (Hanyuan peppercorns) و رب فلفل چیلی لوبیایی اصیل از منطقه پیدو در سیچوان (Pidu District) تهیه شود. این غذا معمولاً با توفو و گوشت خوک یا گوشت گاو چرخکرده پخته میشود. با این حال، با توجه به محبوبیت جهانی ماپو توفو، بسیاری از رستورانها نسخههای خلاقانهای از آن را با انواع گوشتهای مختلف ارائه میدهند.
ماپو توفو
۱۳. برنج سرخ شده
هر نسخهای از برنج سرخشده (Fried Rice)، چه ساده و چه مجلل، دو ویژگی مشترک دارد که آن را به یکی از محبوبترین غذاهای جهان تبدیل کرده است: برنجی که بهدرستی پخته شده و عطر و طعمی منحصربهفرد که از تفت سریع مواد غذایی در یک تابه وُک داغ به دست میآید. این عطر و طعم خاص، که در زبان چینی «وُک هی» نامیده میشود، نتیجهی یک سنت دیرینهی آشپزی در آسیاست که تنها با مهارت آشپز در کنترل حرارت و کار با وک حاصل میشود.
برنج سرخ شده
۱۴. کِرپ و نان برشته چینی
یکی از لذتبخشترین چیزهایی که در یک صبح سرد در تینجین (Tianjin)، شهر ساحلی شمال چین، میتوانید پیدا کنید، غرفهای کوچک است که کِرپ و نانهای برشتهشده (Jian Bing Guozi) خوشمزه درست میکند. این غذا از دو بخش اصلی تشکیل شده: یک کِرپ نازک و ترد (Jian Bing) و نانهای برشته و لذیذ (Guozi). برای تهیه آن، خمیری از آرد لوبیا سبز روی تابه داغ پهن میشود و سپس تخممرغ و پیازچه روی آن پخش میگردد. پس از برشته شدن یک طرف کِرپ، آن را برمیگردانند و رویش را با خمیر لوبیا و نانهای برشته (یا گاهی باگت و سبزیجات) پر میکنند. در نهایت، فروشنده که معمولاً یک مرد باتجربه است، کِرپ را با مهارت تا کرده و درون پاکت کاغذی میگذارد تا شما آن را نوش جان کنید.
کِرپ و نان برشته چینی
۱۵. شیائولونگ باو
یکی از هیجانانگیزترین لحظات خوردن شیائولونگباو (Xiaolongbao)، نان کوچک بخارپز با سوپ، زمانی است که با دلهره مراقبید پوست نازکش در مسیر قاشق تا دهانتان پاره نشود. این نانهای بخارپز، که با ترکیبی بینظیر از سوپ داغ و گوشت پر میشوند، نهتنها در چین بلکه در سراسر جهان محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. علاوه بر گوشت قرمز، میتوان آنها را با خرچنگ نیز پر کرد و هر لقمهای از این نانهای خوشمزه، تجربهای منحصربهفرد از طعم و بافت را به همراه دارد.
شیائولونگ باو
۱۶. نودل برنجی چن کن
اگر شما هم عاشق نودل هستید و بر این باورید که نودلها مهمترین بخش یک وعده غذایی نودلی هستند، حتماً باید نودل برنجی چن کن (Chen Cun Fen) را امتحان کنید. نودلهای چن کن، که بهخاطر بافت جویدنی و شکل خاصشان شناخته میشوند، از روستای چن (Chen) در چین میآیند. این نودلها بهدلیل نازکیشان بهخوبی طعمهای دیگر غذا را جذب میکنند و در ترکیب با غذاهای مختلف مانند غذاهای دریایی و گوشت بخارپز طعمی لذیذ و دلپذیر ارائه میدهند.
نودل برنجی چن کن
۱۷. سوپ ترش و تند
به طرز شگفتانگیزی، سوپ تند و ترش (Hot And Sour Soup) که در چین بسیار معروف است، نهتنها در زمستان برای گرم کردن بدن شما عالی است، بلکه به گفته محلیها در سیچوان، این سوپ میتواند رطوبت و گرمای اضافی بدن را در تابستان نیز از بین ببرد. راز خوشمزگی این سوپ در تعادل بینظیر بین طعم ترش (از سرکه) و تند (از فلفل) نهفته است. جالب است بدانید که تندی این سوپ از فلفل چیلی نیست. در هر کاسه از این سوپ غلیظ، تکههای توفو، قارچ چینی و جوانههای بامبو (Bamboo Shoots) وجود دارد که طعم و بافتی منحصربهفرد به آن میبخشند.
سوپ ترش و تند
۱۸. دیم سام
دیم سام (Dim Sum) اصطلاحی است که بیشتر به شیوهی سرو غذا اشاره دارد تا به یک غذای خاص. در فرهنگ غذایی کانتونی (Cantonese food)، دیم سام به مجموعهای از غذاهای کوچک و متنوع گفته میشود که بهصورت همزمان سرو میشوند. این غذاها، که شامل کیک رادیک سرخشده (Pan-Fried Radish Cake)، دامپلینگ میگو (Prawn Dumplings) و سیو مای (Siu Mai) میشوند، بهصورت جداگانه و در ظروف کوچک سرو میگردند و به مشتریان این امکان را میدهند که از طعمهای مختلف لذت ببرند. تجربهی صرف غذا به سبک دیم سام به دلیل تنوع و اندازه کوچک هر وعده، بسیار لذتبخشتر از صرف یک غذای واحد است.
دیم سام
۱۹. شوئی ژو
شوی ژو (shui zhu) اصطلاحی در آشپزی چینی است که به معنای “آب جوش” میباشد و به روشی برای پختن گوشت اشاره دارد. در این روش، برشهای نازک گوشت گاو یا ماهی در روغن فلفل تند داغ و آب جوش پخته میشوند. این تکنیک منحصربهفرد که ریشه در آشپزی سیچوان دارد، طعمی تند و لذیذ به گوشت میبخشد. در نسخههای مدرن این غذا، معمولاً از کاهو چینی (سلتیس) و رشتهفرنگی و لوبیا چشمبلبلی نیز استفاده میشود تا ظاهری جذابتر و طعمی متنوعتر داشته باشد.
شوئی ژو
۲۰. رو جیامو
اگرچه مقبره سربازان سفالی معمولاً دلیل اصلی سفر گردشگران به شیآن (Xi’an) است، اما این شهر در غرب چین یک گنج پنهان دیگر نیز دارد که هر علاقمند به غذا باید آن را امتحان کند: رو جیائو مو (Rou Jia Mo).
این غذای خیابانی محبوب از نان مسطح گریلشده (مو) و مقدار زیادی گوشت تشکیل شده است که ساعتها در سس سویا، شکر سرخ و ادویههایی مانند دارچین، ستاره انیسون، میخک و فلفل سیاه پخته میشود. گوشت پختهشده بهصورت ریشریش شده روی نان قرار میگیرد و طعمی فوقالعاده به آن میبخشد.
نان مو باید به خوبی پخته شود و به اصطلاح محلی، دارای “حلقه آهنی، پشت ببر و قلب گل داودی” باشد. این ضربالمثل به این معناست که یک نان خوب باید مانند حلقه آهنین محکم باشد و مانند قلب گل داودی نرم. این الگوهای خاص به کیفیت پخت و طعم خوشمزه نان اشاره دارند و از این رو برای تهیه یک رو جیائو مو عالی ضروری است.
رو جیامو
۲۱. سوپ گیاهی کانتونی
پدر و مادرهای کانتونی با تسلط بر طب سنتی چینی، سوپهای گیاهی کانتونی (Cantonese Herbal Soup) را بهعنوان درمانی طبیعی و لذیذ تهیه میکنند. این سوپها با پخت طولانیمدت، خواص درمانی گیاهان را استخراج کرده و مایعی مغذی و آرامبخش به وجود میآورند. استفاده از گیاهان مختلف در فصول متفاوت به ایجاد تعادل در بدن کمک میکند. بهعنوان مثال، سوپی که با سیب، قارچ برف و گل نیلوفر تهیه میشود، خاصیت آبرسانی دارد، در حالی که سوپ کدوی زمستانی و جو برای خنک کردن بدن در هوای گرم مناسب است.
سوپ گیاهی کانتونی
۲۲. سوسیس های خشک شده چینی
سوسیسهای خشک شده چینی (Preserved Sausages)، دنیایی از طعمهای متنوع را به شما معرفی میکنند. دو نوع اصلی از این سوسیسها عبارتاند از:
لای چانگ (Laap Cheung): این سوسیس با طعمی شیرین و دلپذیر از گوشت خشک شده تهیه میشود.
یون چانگ (Yun Cheung): عمدتا از اندامهای داخلی پرندگان تهیه میشود که طعم بی نظیری دارد.
برخلاف سوسیسهای خشکشده اروپایی، سوسیسهای چینی قبل از مصرف نیاز به بخارپز شدن دارند. شما میتوانید از این سوسیسها در غذاهای مختلف استفاده کنید؛ بهعنوان مثال، میتوانید آنها را درون نان پیچیده، با برنج چسبناک تفت داده یا در یک ظرف سفالی بخارپز کنید.
سوسیس های خشک شده چینی
۲۳. کونجی
کونجی (Congee) یا فرنی، به ویژه فرنی برنج، یکی از غذاهای محبوب و مقوی برای تقویت سیستم گوارشی است که در بیماری و به منظور سلامتی مورد استفاده قرار میگیرد. این غذای همهکاره و مقرونبهصرفه، که در بسیاری از مناطق چین بهعنوان صبحانه سرو میشود، میتواند به سادگی با کمی سس سویا و پیازچه میل شود یا با افزودن مواد خوشمزهای مانند مرغ یا ماهی پخته شود.
یکی از ترکیبات کلاسیک کونجی در جنوب چین، کونجی با گوشت خوک خشک و تخممرغ صد ساله است. همچنین، در شمال چین، کونجی با استفاده از ارزن بهجای برنج و با طعم کدو تنبل بسیار محبوب است. کسانی که اشتهای بیشتری دارند میتوانند نودل سرخشده با سس سویا، نان تست سرخشده (Youtiao) یا شیر سویا را بهعنوان غذای جانبی سفارش دهند. این غذاها را میتوان بهصورت جداگانه یا با افزودن تکههایی از نان تست یا نودل به کونجی میل کرد.کونجی
۲۴. کوفته های گاو چائوژو
کوفتههای گاو چائوژو (Chaozhou Beef Balls) که بهصورت دستی تهیه و کوبیده میشوند، بسیار پرطرفدار هستند و اکثر گردشگران این شهر، یک بسته از آنها را بهعنوان سوغات خریداری میکنند. بافت این کوفتهها بسیار انعطافپذیر و طعم آنها بینظیر است. مردم چائوژو بهدلیل مهارت و تجربه بالایی که در تهیه غذاهای گوشتی، بهویژه گوشت گاو دارند، شهرت جهانی کسب کردهاند.
کوفته های گاو چائوژو
۲۵. توپ های برنجی شیرین
توپهای برنجی شیرین یا تانگ یوان (Tangyuan) یکی از محبوبترین دسرهای چین هستند که در بسیاری از مناطق این کشور یافت میشوند. نینبو (Ningbo) یکی از بهترین مکانها برای چشیدن این دسرهای گرد و نرم شبیه به موچی است. پوسته نرم و لطیف این توپها از برنج چسبناک تهیه میشود و داخل آنها با مخلوطی از کنجد سیاه و شکر پر میشود. تانگ یوان نه تنها طعم دلپذیری دارد، بلکه نمادی از اتحاد و شادی خانوادهها در جشنها و مناسبتهای ویژه نیز محسوب میشود.
توپ های برنجی شیرین
پرسشهای متداول
بهترین غذاهای چینی کدام است؟
برخی از بهترین غذاهای چینی شامل پنکیک داک، دامپلینگ، نودل، سوپ، برنج سرخشده و مرغ کونگ پائو میشوند.
آیا غذاهای چینی تند هستند؟
بسیاری از غذاهای چینی، به ویژه غذاهای استان سیچوان، معروف به استفاده از ادویههای تند هستند. اما سایر مناطق چین مانند کانتون غذاهای ملایمتری دارند. پس بسته به منطقه، شدت تندی متفاوت است.